U bevindt zich hier:

Affiliate Marketing

Behavioral Targeting

E-mail Marketing

Ingame Advertising

Mobile Marketing

Online Advertising

Website Design

Website Onderhoud

Zoekmachine Marketing

Algemeen:

Home

Contact

Partners

Referenties

Tarieven

Nieuwsbrief

Tools

Actueel

Sitemap

Disclaimer


Wat is Zoekmachine Marketing?

Zoekmachine Marketing, ook wel Search Engine Marketing of kortweg SEM genaamd, zorgt ervoor dat websites vindbaar worden via zoekmachines. Dit houdt in dat jouw website op een prominente plaats bij de zoekresultaten van een zoekmachine komt te staan als een zoekmachinegebruiker een voor jou relevante zoekterm intypt. Een betere vindbaarheid draagt onder andere bij aan de effectiviteit van de reclameuiting op Internet.

Search Engine Marketing is op twee manieren onder te verdelen: via Search Engine Optimization (ook wel SEO of organic search genoemd) en/of via Search Engine Advertising (SEA of paid search).

Met Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie dus) wordt getracht een betere ranking in zoekmachineresultaten te verkrijgen door o.a. de indexeerbaarheid van de site te verbeteren.

Onder Search Engine Advertising wordt het tegen betaling plaatsen van advertenties boven en naast de natuurlijke (organische) zoekresultaten verstaan. Bureau Braam is gespecialiseerd in zowel SEO als SEA.